Nytt trådløst nett - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/vestfoldfylkeskommune http://plus.google.com

 

  • Jens Bonde Rydhagen, IKT-sjef
  • 12. okt. 2017
  • 23. jan. 2018

Nytt trådløst nett i Vestfold fylkeskommune

Gir bedre brukeropplevelser

Vestfold fylkeskommune tilbyr en ny og moderne løsning for trådløst nett til 9000 elever, 2200 ansatte, politikere og gjester.

– Dette har vært et stort og viktig prosjekt. Fylkeskommunen kan nå tilby en ny og moderne tjeneste som leverer på både nåtidens og fremtidens behov. Løsningen benyttes av tusenvis av brukere hver dag, sier IKT-sjef, Jens Bonde Rydhagen.

Bakgrunnen for prosjektet var et behov for å skifte ut et nettverk som ikke tilfredsstilte kravene til en fleksibel og moderne løsning. Målsettingen var å gi alle videregående skoler, fylkeshuset, SMI-skolene, tannhelseklinikker, Skiringssal folkehøgskole, Oppfølgingstjenesten og kompetansebyggeren et stabilt og fremtidsrettet trådløst nett.

Høy kapasitet

Den nye løsningen for trådløst nett har langt høyere kapasitet, noe som gir bedre brukeropplevelser. Eksempelvis kan flere hundre elever nå sitte i samme lokale og gjennomføre eksamen uten problemer.

Enklere og bedre tilgang

Løsningen har enklere og bedre gjesteløsning. I tillegg har Vestfold fylkeskommune, som første fylkeskommune i landet, knyttet seg til tjenesten Eduroam. Eduroam (EDUcation ROAMing) er et internasjonalt samarbeid mellom forsknings- og utdanningsinstitusjoner for trådløst Internett.

Eduroam gir trådløs tilgang til Internett både på egen institusjon og ved besøk hos andre eduroam-medlemmer. Det innebærer at ansatte og elever på høyskoler og universiteter, fra Norge og 88 land, automatisk vil få tilgang til trådløst nett ved alle våre virksomheter. Eksempelvis lærerstudenter i praksis og gjesteforelesere fra Høgskolen i Sørøst-Norge.

Stort prosjekt og avansert løsning

Med økonomisk ramme på 8,5 millioner kroner har dette vært det største IKT-prosjektet i VFK i 2016 og i 2017. Totalt 1040 trådløse tilkoblingspunkter med tilhørende utstyr har blitt satt opp. Cisco teknologi med AC og MU-MIMO teknologi gir svært høy hastighet, potensielt 6.93 Gbit/s.

Prosjektet er i sin helhet ledet og gjennomført av fylkeskommunens egen IKT-seksjon.