VFK nominert til internasjonal pris - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/vestfoldfylkeskommune http://plus.google.com

 

  • Fotograf: Lars Opstad
  • 09. aug. 2017
  • 23. jan. 2018
  • Kultur

VFK nominert til internasjonal pris

DKS-forestillingen «Planetene» kan vinne YAMawards.

Planetene er produsert i samarbeid mellom Marinemusikken, Vestfold fylkeskommune og Rikskonsertene (nå Kulturtanken).

Nå er forestillingen som ble vist for 8500 ungdomsskoleelever i Vestfold i fjor som en del av Den kulturelle skolesekken, nominert til prisen YAMawards (Young Audiences Music Award), en internasjonal kåring av årets beste konsert for barn og ungdom.

- En velfortjent nominasjon for en fantastisk forestilling! Jeg er stolt over den kulturelle satsingen i Vestfold fylkeskommune, og med et nært samarbeid med Marinemusikken er jeg ikke overrasket over at kvaliteten på forestillinge ble så høy, sier fylkesordfører Rune Hogsnes.

Du gi din stemme til Planetene og se trailer av forestillingen her:
http://yamawards.org/videos/the-planets

Klassisk konsert for ungdom

YAMawards arrangeres av JM Internasjonal, verdens største organisasjon for musikk for barn og unge. Landene Norge konkurrer med er Hong Kong, USA, Belgia, Frankrike, Østerrike, Finland, Storbritannia og Sør-Afrika. Vinneren annonseres under YAMawards i Portugal 4. september.

- Dette er vi stolte over. Planetene er en klassisk konsertproduksjonen vi utviklet spesielt for ungdom. Vi tok utgangspunkt i musikken til Gustav Holst, Planetene. Denne musikken har inspirert mange senere komponister, blant annet John Williams, som skrev musikken til Star Wars-filmene, forteller musikkprodusent og rådgiver kultur i Vestfold fylkeskommune, Linda Gjersøe Helseth.

Sammen med Marinemusikken, artister fra britisk nysirkus og visuelle effekter og filmer, er Planetene en musikalsk romferd fra tusenvis av år tilbake, via 1900-tallets månelanding til moderne tids Star Wars og fremtidens science fiction.

Planetene:

Et samarbeid mellom Kongelige norske marines musikkorps, Vestfold fylkeskommune og Rikskonsertene (nå Kulturtanken)

Planetene var en del av Den kulturelle skolesekken i Vestfold i 2016, og ble vist for 8500 ungdomsskoleelever i fylket

På scenen: Marinemusikken, Matthew Pasquet (nysirkusartist), Imogen Huzel (nysirkusartist)

Dirigent: Bjarte Engeset

Videokunst: David Chocron 
Produsenter: Morten Brenne (Rikskonsertene/Kulturtanken), Ole-Jacob Thorkildsen (Kongelige norske marines musikkorps), Linda Gjersøe Helseth (Vestfold fylkeskommune)

Bevisst satsing på kunst for barn og unge

Gjennom blant annet Den kulturelle skolesekken jobber Vestfold fylkeskommune med å bidra til at barn og ungdom i fylket skal få oppleve profesjonell kunst og kultur. Men en klassisk konsert tilpasset denne målgruppen, med et av verdens fremste militærkorps i hovedrollen, var noe helt nytt.

- Da Marinemusikken kom med ideen om å utvikle noe slikt, ble vi straks interesserte. I samarbeid med Rikskonsertene utviklet vi en helt ny forestilling som ble svært godt mottatt blant de unge. Det hadde vært stor stas å tatt med prisen for årets beste konsert hjem til Norge. En av prisene vi håper på er publikumsprisen. Hven som helst kan gå inn og avgi sin stemme, forteller Gjersøe Helseth.

Kulturdirektør i fylkeskommunen, Arild Moen, roser prosjektet.

- Vestfold fylkeskommune har lenge satset på profesjonell kunstformidling for barn og ungdom. Det var her i Vestfold at Den kulturelle skolesekken startet, og vi har etablert Marked for Musikk og er med i utviklingen av Markedet for Scenekunst. Planetene er et bevis på hva som er mulig å få til når aktører med et sterkt ønske om å skape noe samarbeider tett. At tusenvis av Vestfold-ungdom nå har fått oppleve kanskje verdens fremste militærkorps på denne måten er fantastisk, sier han.