471 har fått tilbud om ny plass - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/vestfoldfylkeskommune http://plus.google.com

 

  • 07. aug. 2017
  • 23. jan. 2018
  • Utdanning

471 har fått tilbud om ny plass

Andreinntaket er klart

Etter at andre inntaksrunde er gjennomført på de videregående skolene i Vestfold, har 471 søkere fått tilbud om ny plass. 243 søkere på Vg1 har fått tilbud om ny plass, mens 113 søkere på Vg2 og 115 søkere på Vg3 har fått tilbud om ny plass.

Resultatet er lagt ut på vigo.no hvor søkerne må logge seg inn for å se om de har fått tilbud i dette opptaket.

Svarfristen er 11. august

91 % på Vg1 har fått tilbud om plass på sitt første ønske

91 % på Vg1 har fått tilbud om plass på sitt første ønske. 96 % av søkerne på Vg2 og Vg3 har fått tilbud om plass på sitt første ønske. Tilsammen har 94,3 % av elevene fått tilbud om skoleplass på sitt første ønske, etter andreinntaket.

Totalt har 8162 elever fått plass på en videregående skole i Vestfold etter at andreinntaket er gjennomført. 

Etter andreinntaket står 16 elever med ungdomsrett uten tilbud på Vg3. Samtidig er det 472 ledige skoleplasser i fylket. 

510 søkere har fått læreplass

Av i alt 825 søkere til opplæring i bedrift har 510 søkere fått læreplass, mens 315 søkere står fortsatt uten læreplass. 

Det er særlig innenfor fagene helsearbeiderfaget, IKT-servicefaget, salgsfaget, elektrikerfaget, tømrerfaget, dataelektronikerfaget, bilfaget: lette kjøretøy, sikkerhetsfaget, barne – og ungdomsarbeiderfaget og automatiseringsfaget hvor søkere mangler læreplasser.

Arbeidet med formidling av elever som søker læreplass, vil fortsette gjennom august og fram til 1. september, med mål om flest mulig læreplasser for de som har søkt. Elever med rett til tre års videregående opplæring vil få et tilbud om Vg3 fagopplæring i skole hvis det ikke blir mulig å framskaffe nok læreplasser. De vil bli kontaktet i begynnelsen av august. Etter det tredje året i skole kan elevene framstille seg til fagprøve eller svenneprøve dersom Vg1 og Vg2 er bestått.

Alle søkere til læreplass som ikke har fått læreplass, oppfordres til selv å skaffe seg lærebedrift.

Ungdommene som søker seg ut i lære, trenger læreplass. Vestfold fylkeskommune trenger flere lærebedrifter. Kommuner og bedrifter som kan bidra med yrkesopplæring for ungdom, oppfordres til å ta kontakt med Vestfold fylkeskommune, fagopplæringsseksjonen (fagopplaring@vfk.no).

Se oversikt over søkere uten plass pr. fag, avgiverskole og hjemkommune her

På samme sted finnes det informasjon om hvordan bli godkjent som lærebedrift.